Budapest Evezős Egyesület Budapest Csónakház
Budapest Evezős Egyesület - Népsziget
Evezz
            velünk!

SZJA 1%

Adód 1 %-ával segítsd a gyermekek sportolását!
   
Adószám: 18040843-1-41

Evezz velünk!
  
 Vízi túrák,

 Evezés oktatás,
 Rendszeres edzés,
 És számos más program
vár rád a Népszigeten!
 
A sportot soha nem késő elkezdeni!

Budapest, XIII. kerület, 
  Népsziget út 1-3.
  (az Újpesti öbölnél, a
   Duna-plázától 5 percre)

Információk és jelentkezés:

Utánpótlás korúak:
      Horváth Györgynél:
06-(30)-243-70-93

Kezdő felnőttek:
     Tarján Tamásnál:
06-(30)-341-47-28

e-mailen:

PARTNEREINK:
Angyalföldi
           József Attila Művelődési Központ

Vídám Vidrakölykök SE

OVER
           MAGAZINTÁMOGATÓINK:

MagNet Közösségi Bank

XIII. kerületi Önkormányzat
Fővárosi Önkormányzat
Önkormányzati Minisztérium
Nemzeti Sporthivatal
Nemzeti Civil Alap

SEGÍTS TE IS!

A támogatásokkal kapcsolatos kérdésekkel Tarján Tamáshoz az egyesület elnökéhez fordulhatsz: 06-30-341-47-28, vagy:I Love BEE

Vízi-suli utánpótlás-nevelő program

 

     Egyesületünk legfontosabb célkitűzése, hogy minél több fiatallal megismertesse, megszerettesse az evezést. 2007-ban elindított Vízi-suli programunk keretében elsősorban a XIII. kerületi iskolákkal együttműködve, kihelyezett testnevelés órák keretében, iskolai sportnapokon, rendezvényeken, valamint az ergométeres felmérő versenysorozatunk során több ezer gyermek próbálta már ki e sportot. Vizi-suli programunknak is eredményeképpen mára az ország egyik legjelentősebb evezős utánpótlás-nevelő központjává váltunk.

   

       Valljuk, hogy a sport nem cél, hanem eszköz, az egészségmegőrzés, az egészséges életmódra nevelés, a környezettudatos magatartás kialakítása, s nem utolsó sorban a személyiség egészének fejlesztése (például akaraterő, céltudatosság) során. Az oktatási programunkban résztvevő tanulók amellett, hogy elsajátítják az evezés alapjait, társas kapcsolataik elmélyülnek a közös sportolás, a csapatmunka révén; a rendszeres mozgás pedig életmódjuk elválaszthatatlan részévé válik.

          Az utánpótlás korosztály számára mind a túraevezést, mind a versenyevezést megismertetjük, majd aki kedvet kap a versenyzéshez, azt felkészítjük a különböző szintű megmérettetésekre. Aki kiemelkedő képességekkel rendelkezik annak a Budapesti Evezős Akadémia tehetséggondozó programjával nyújtunk lehetőséget a válogatott szintű versenyzéshez, akinek pedig a túraevezés lopja be magát a szívébe, az járhassa a vizet e céllal.


Jelenleg Egyesületünkben az evezős utánpótlás-nevelés 2 csoportban zajlik:

     Mini és tanuló csoport: 9-14 évesek (edzőjük: Horváth György),

     Serdülő és Ifi csoport: 15-17 évesek (edzőjük: Bujdosó Miklós)


    Minden hétköznap és szombat délelőtt van lehetőség edzeni, de természetesen az iskolai elfoglaltságoktól, családi programoktól függ, hogy ki hányszor tud jönni.


    Természetesen aki versenyezni szeretne, és e versenyeken eredményt akar elérni, annak egyre többet kell edzenie, a javasolt heti edzésszámok:

     9-11 évesek:      2-3 edzés;
    12-13 évesek:     3-4 edzés;
    14-15 évesek      4-5 edzés;
    16-17 évesek:     5-6 edzés;
    18 évesek:            6 edzés.


    Iskolai időszakban az edzések kezdő időpontjait igyekszünk az iskolai elfoglaltságokhoz igazítani, a csoportot vezető edzővel egyeztetve. A korosztályoktól függően az edzések átlagos hossza 1,5 - 2 óra, amelyeket hétköznap délután 3 és 6 óra között tartjuk, szombaton pedig délelőtt 9-től 12-ig. (Ha valaki csak 3 után ér le az is be tud kapcsolódni az edzésmunkába.) Iskolai szünetekben az edzéseket délelőtt 9-től 12-ig tartjuk, illetve edzőtábor meghirdetése esetén délelőtt és délután is evezünk.


    Az éves programtervnek megfelelően gyakran megyünk a csoportokkal vízitúrákra, versenyekre, amelyeken szívesen látjuk a szülőket is!


A téli időszakban elsősorban a Csónakházunkban levő tanmedencét, ergométertermet, kondicionálótermeket használjuk, de külső tornatermi, illetve uszodai edzések is vannak.


    A vízreszállás feltétele a biztos úszás tudás, bár erre általában nem szokott szükség lenni. :-) Rendszeres edzés, versenyzés esetén, mint minden más sportágban a sportorvosi vizsgálat kötelező!


    Az evezés mellett több kiegészítő sport tartozik hozzá az evezős edzésekhez: futás, úszás, esetleg kerékpározás, illetve nagyobb korban a súlyzós kondicionáló edzések és a sífutás.


    A programba folyamatosan, bármikor be lehet kapcsolódni, a vízreszállás során a hajóbeosztást az aktuális evezős tudás alapján végezzük el: a hasonló tudásszintű evezősök kerülnek egy hajóba, minden esetben edző, vagy egy-egy gyakorlott evezős vezetésével. 

  

Szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket, és szüleit is!
MESZ Díjátadó Ünnepség

 

A 2012. évi Diák Ranglista Versenysorozatban a 13 éves fiú korosztály győztese Zudor Levente lett (edzője: édesapja Zudor Gáspár), a lányoknál 3. helyezett Károlyfi Hanna (edzője: Horvát György) vehette át a serleget. Az összesített versenyben az előző évekhez képest egy helyet javítottunk, így Egyesületünk a 3. helyet szerezte meg.

MESZ 2012
        Díjkiosztó gála


A 2012 augusztusától egyesületünkben evező Szegedi Tamás, és edzője: Bujdosó Miklós az Olimpia Reménységek versenyén, négypárevezős egységben megszerzett győzelméért vehették át a MESZ kitüntetését.

MESZ Díjkiosztó
        gála

 2012. évi Diák Ranglista Versenysorozatban a 13 éves fiú korosztály győztese Zudor Levente lett (edzője: édesapja Zudor Gáspár), a lányoknál 3. helyezett Károlyfi Hanna (edzője: Horvát György) vehette át a serleget. Az összesített versenyben az előző évekhez képest egy helyet javítottunk, így Egyesületünk a 3. helyet szerezte meg."BEE" - Budapes Evezős
         Egyesület

TAGDÍJ:
Különböző lehetőségek közül lehet  választani:

                    10.000.- Ft/hó, vagy

                    90.000.- Ft/év

amelyet lehet átutalással, a helyszínen készpénzzel, vagy Széchenyi-kártyával fizetni.mini dubló

Budapest  Evezős Egyesület

1133 Budapest, Népsziget út 1-3.   Telefon: 06-(30)-341-47-28   e-mail: info@evezz.hu   Bankszámla szám: 16200010-61399055-00000000   Adószám: 18040843-1-41